Baleseti összesítő Győr-Moson-Sopron megyéből

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök egy személyi sérüléssel és nyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 86-os számú főút 187+146. kilométerszelvényében, 2020. március 5-én 17 óra 20 perckor. Egy 52 éves nő a főúton, Mosonudvar térségében lévő benzinkútról indult el személygépkocsijával, amikor  – eddig tisztázatlan okból – a tetőszerkezet tartóoszlopnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A baleset helyszínén intézkedő rendőrök, a sofőrrel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt a járőrök további mintavétel céljából előállították.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

...hogy mindenki hazaérjen!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!