Baleseti összesítő Győr-Moson-Sopron megyéből

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök négy személyi sérüléssel és tizenegy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a Sopronban, a Határdombi út és a Győri út kereszteződésében, 2020. március 8-án 4 óra 2 perckor. Egy 32 éves soproni férfi közlekedett személygépkocsival az Alpha park felől, a Győri út irányába. Haladása során a Csengery utca felé kanyarodott, azonban a manőver során elvesztette uralmát a jármű felett és egy terelőszigeten lévő jelzőtáblának ütközött. Az autó az ütközés következtében felborult. A baleset során a sofőr megsérült őt a mentők kórházba vitték.

A baleset helyszínén intézkedő rendőrök, a járművezetővel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért az egyenruhások további mintavételről intézkedtek.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 150-es számú főúton Rajka térségében, 2020. március 8-án 22 órakor. Egy 39 éves szlovák férfi közlekedett személygépkocsival Rajka felől, Bezenye irányába, amikor féktávolságon belül egy őz ugrott az autó elé. A járművezető az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. Az őz a helyszínen elpusztult.

 

Szintén anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 127+600 kilométerszelvényében, Győr térségében, 2020. március 8-án 15 órakor. Egy 38 éves nő közlekedett személygépkocsival Győr felől, Hegyeshalom irányába, amikor féktávolságon belül egy szarvas ugrott az autó elé. A járművezető az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. A szarvas a helyszínen elpusztult.

 

A balesetek körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!