Baleseti összesítő Győr-Moson-Sopron megyéből

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök három személyi sérüléssel és hat anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben a Széchenyi híd és a Gömör utca kereszteződésében 2020. július 23-án 12 óra 24 perckor. Egy 66 éves apátistvánfalvi férfi közlekedett Suzuki típusú személygépkocsival a Széchenyi hídon, a Schwarzenberg utca felől, a Bácsai út irányába. A Gömör utca kereszteződéséhez érve nekiütközött a forgalomirányító-fényjelző készülék piros jelzésénél szabályosan várakozó Mazda típusú gépjármű jobb hátuljának, majd tovább sodródva a fényjelző készülék oszlopának ütközve állt meg. A Suzukit vezető férfi megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték. A 66 éves sofőrrel szemben az egyenruhások a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért egészségügyi ellátása során tőle további mintavételről intézkedtek a rendőrök.

.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 146+200. kilométerszelvényében, Károlyháza térségében, 2020. július 23-án 6 óra 5 perckor. Egy 37 éves ukrán férfi közlekedett tehergépkocsival Mosonmagyaróvár felől, Győr irányába. A sofőr vezetés közben elaludt, amelynek következtében az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon lehajtott, és az út ment árokba borult. A baleset során személyi sérülés nem történt, körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!