Bár elnézést kért, de segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt

A rendőrök elfogták a személyi sérüléses balesetet okozó férfit, aki bevallotta, hogy kábítószert fogyasztott előző nap.

 

A rendőröket egy Győrben, a Liget utca és a Nyár utca kereszteződésében történt balesethez riasztották 2021. május 10-én a délelőtti órákban. A szemle során a járőrök megállapították, hogy egy Volkswagen Polo típusú személyautó a Liget utcában történő haladása során, a kereszteződésben kihelyezett - Állj! Elsőbbségadás kötelező - jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, a kereszteződésbe fékezés nélkül behajtott, ahol nekiütközött a neki balról érkező és egyenesen haladó gépkocsinak. Az ütközést követően az ismeretlen járművezető a vétlen autó sofőrjéhez odament, elnézést kért, majd adatai hátrahagyása nélkül a helyszínről elhajtott, segítségét nem ajánlotta fel. A balesetben a részes gépkocsi utasa megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Adatgyűjtést követően az egyenruhások rövid időn belül beazonosították az ütközést okozó 31 éves rábapatonai férfit, aki a vele szemben történt intézkedés során zavartan viselkedett, majd elismerte, hogy előző nap kábítószert fogyasztott. A rendőrök elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott, ezért őt a nyomozók kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi járművének ellenőrzése során az is kiderült, hogy az autón lévő rendszámot egy másik gépkocsira adták ki. A járművezető elismerte, hogy ő szerelte át a hatósági jelzést, így vele szemben egyedi azonosítójellel visszaélés bűntette miatt szintén eljárást indítottak.

A Győri Rendőrkapitányság a továbbiakban azt is vizsgálja, hogy a 31 éves gépkocsivezetőt terheli-e büntetőjogi felelősség amiatt, hogy segítségnyújtás nélkül hagyta el a baleset helyszínét.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!