Besurranók rendőrkézen

A csornai rendőrök menekülés közben fogták el a tolvajpárost.

A Győri Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vétele mellett – két győri lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak 2015. szeptember 29-én a délutáni órákban Rábapatonán, több családi házba besurrantak. A tolvajok elsőként egy 70 éves idős nő figyelmetlenségét használták ki. A néni a hátsó kertben tevékenykedett, amíg a ház nyitott utcafronti ablakán a férfi bemászott és a konyhaszekrényben tárolt pénztárcát, benne a sértett nyugdíjával magához vette.

Az elkövetők fél óra múlva, engedély nélkül egy 79 éves asszony udvarába bementek, ahol szénavásárlás ürügyére hivatkoztak. Az éber néni a párt elzavarta, majd azonnal értesítette hozzátartozóit és a rendőrséget.

A menekülő tolvajpáros a helyi vasútállomásra sietett és egy Csorna felé közlekedő szerelvényre szállt fel. A járőrök a környéket átvizsgálták, majd a csornai vasútállomáson igazoltatták az elkövetőket.

A rendőrök a 22 éves férfit és a 18 éves nőt a rendőrkapitányságra előállították és ruházataikból a lopott készpénzt lefoglalták.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!