Beszámoló - Helyi fejlesztések támogatása (VP6-19.2.1.-70-9-21)

Beszámoló a Pannónia Kincse Leader Egyesület „A Helyi fejlesztések támogatása (VP6-19.2.1.-70-9-21)” című helyi felhívása kapcsán

Gönyű Gyorsan fejlődő település a Duna partján, a Bakony-ér és a falut délről ölelő 3200 hektáros erdő szomszédságában. A község mai gazdasági versenyképeségét az ipar és a hozzá kapcsolódó vízi, vasúti és közúti szállítás adja. A község vezetése igyekszik megragadni minden olyan lehetőséget, amely segítségével élhetőbbé, komfortosabbá válhatnak a községben élők mindennapjai. A cél az, hogy Gönyű nyugodt, egészséges és korszerű otthona legyen lakosainak és vonzó célpontja vendégeinek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is minden lehetséges alkalmat és pályázati lehetőséget próbált kihasználni a község. A Pannónia Kincse LEADER Egyesület „Helyi fejlesztések támogatása-VP6-19.2.1.-70-9-21” felhívás is jó alkalomnak bizonyult arra, hogy támogatást nyerjenek olyan eszközök beszerzésére, amelyek jól használhatóak lennének önkormányzati rendezvényeken, ahol az időjárásnak való kitettség csökkentésével a lakosság nagyobb számban tudna részt venni. Másrészt a szociálisan rászoruló rétegek nagyobb támogathatósága is célként szerepelt.

A rendezvénytér fűtését 4 db HELIOS STH 3 Hordozható elektromos fűtőventilátorokkal szeretnénk a jövőben megoldani. Az egyenként 3 kW teljesítményű fűtőegység nem igényel telepítést, könnyen mobilizálható, szinte azonnal, rövid felfutási idővel hőt ad le. Hatósugarában jól érezhető a fűtésteljesítmény, de a tágabb környezetet is felmelegíti.

A fűtőventilátorok megvásárlásával az önkormányzat célja a lakosság szélesebb rétegeinek elérése a téli, kora tavaszi rendezvényeken.  Az időjárástól való kitettség csökkentése.

Az ágaprító gép beszerzésével az önkormányzat elsődleges célja a szociálisan rászorulók támogatása a község területén szükségszerűen kivágott fák lakossági célra történő felajánlásával. Másrészt a szociális tüzifára sikeresen pályázók körében sok az idős ember, aki nem, vagy csak nehezen tudja megoldani a támogatásként kapott fa konyhakészre aprítását, várhatóan ezzel a géppel megoldódik ez a probléma.

A Remet RP 150/6 késes ágaprító gép 12-18 mm hosszúra képes darabolni a maximálisan 10-13 cm átmérőjű fát nedvesség tartalomtól, keménységtől függően. Traktorral hajtott gép 300 cm-es futószalaggal ellátva, amely a fa feldolgozását és szállításra való előkészítését is lehetővé teszi.

A pótkocsi beszerzésének célja a régi, csaknem 15 éves eszköz cseréje korszerűbbre, csökkentve a karbantartási költségeket. Elsősorban szállításra szeretnénk használni, a községen belül megtakarítva a szállítási költségeket.

Az AGRO PV 4000 mechanikus ráfutófékes pótkocsi állítható magasságú vonó szerkezettel rendelkezik, a meglévő eszközparkkal kompatibilis. A három oldalra billenthető plató lehetővé teszi kis helyen is a rakomány megfelelő helyre navigálását. A rögzítő ékek, biztonsági reteszes ajtózárak, racsnis rakomány rögzítők pedig a biztonságos közúti közlekedést, illetve a kiszolgáló személyzet biztonságát szolgálják.

A projekttábla is kihelyezésre került, illetve a lakosságot folyamatosan tájékoztattuk a helyi újságban. Ezáltal a projekt kapcsán a tájékoztatással, nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségének az önkormányzat eleget tett.

További információ:
www.gonyu.hu
palyazatok###kukac###gonyu.hu

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!