Biztonságos közlekedésről óvodásoknak

A baleset-megelőzési szakemberek előadást tartottak a petőházi óvodásoknak arról, hogy hogyan közlekedjenek gyalogosan és kerékpárral szabályosan.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2018. május 30-án Petőházán, a Kincseskert Óvodában tartott előadást gyermekeknek. A prevenciós szakemberek elmondták az óvodásoknak, hogy a közvetlen lakókörnyezetükben történő gyalogos és kerékpáros közlekedésük során, milyen veszélyhelyzetekkel találkozhatnak. Az interaktív beszélgetésen a rendőrök által bemutatott közlekedési táblák közül a legkisebbek kiválasztották azokat, amelyekkel óvodába menet mindennap találkoznak. Megbeszélték a jelzőtáblák jelentését és azt, hogyha azokat látják, mit kell tenniük. A kicsik az előadás során tanultakat a gyakorlatban is alkalmazhatták a rendőrök segítségével. Az előadás célja az óvodások biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésére való felkészítése volt.

A találkozás végén kisebb ajándékokkal lepték meg a résztvevőket.

1

2

3

A megbeszélésen az alábbiakra hívták fel a gyermekek figyelmét:

- Mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keljen át az úttesten!

- A gyalogos-átkelőhely előtt álljon meg, és mindig nézzen jobbra-balra-jobbra mielőtt a járdáról lelép!

- Körültekintés nélkül soha semmilyen körülmények között ne lépjen az úttestre!

- Csak a megfelelő tartozékokkal felszerelt kerékpárral közlekedjen (lámpa, csengő, láthatósági mellény, első keréken fényvisszaverő prizma, kerékpáros-fejvédő sisak, könyök- és térdvédő, kesztyű, zárt cipő)!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!