Bukósisak nélkül és ittasan motorozott

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság eljárást indított a balesetet okozó osztrák férfival szemben.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. szeptember 30-án 18 óra 48 perckor Várbalog külterületén, a 8508-as számú úton. Egy 23 éves férfi közlekedett Kawasaki típusú segédmotoros kerékpárjával, amikor haladása során egy balra ívelő kanyarban az úttest jobb oldalára felszóródott kavicsokra hajtott, majd ennek következtében megcsúszott. Ekkor elvesztette uralmát a gépjárműve fölött, és a motor az út melletti vízelvezető árokba csúszott, a férfi pedig az úttestre esett. Az osztrák állampolgárságú motorosnál felmerült az ittasság gyanúja, továbbá a helyszínen megállapították a rendőrök, hogy nem viselt bukósisakot, valamint nem rendelkezett B kategóriás érvényes vezetői engedéllyel sem. A férfit a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Az adott útszakaszon kavicsfelverődésre figyelmeztető jelzőtáblák találhatóak és 40 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

A járművezetővel szemben bukósisak használatának elmulasztása és vezetői engedély hiánya miatt szabálysértési eljárás, míg ittas vezetés miatt büntetőeljárás indult a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedés résztvevőinek figyelmét a közlekedési szabályok kötelező betartására és az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • A balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait!
  • Ittasan soha ne vezessenek!
  • A motorkerékpárral közlekedők minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot, a bukósisak használata kötelező!
  • Mindig tartsák be a megengedett sebességhatárokat és az adott időjárási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg a sebességüket!

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!