Bűn- és baleset-megelőzés Győr-Ménfőcsanakon

Családi napon vettek részt a győri prevenciós szakemberek a Bezerédj-kastély udvarában.

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával idén is megrendezésre került a Győri Rendőrkapitányság kerékpárjelölő programja. A rendezvény keretében a győri és a környező településeken lakó kerékpár-tulajdonosok 2019. május 18-án 9 órától 17 óráig Győr-Ménfőcsanakon, a Bezerédj-kastély udvarában ingyen jelöltethették meg és regisztráltathatták kétkerekűiket.

A program lényege, hogy a nyilvántartásba vett kerékpárokat egy speciális jelölő anyaggal és egyedileg azonosítható számsorral látták el, ami segít a megtalált biciklit tulajdonosához visszajuttatni.

Az egyenruhások bűn- és baleset-megelőzési tesztekkel, foglalkoztató játékokkal, kerékpáros ügyességi pályával, színezőkkel keltették fel az érdeklődők figyelmét. A jelenlévők megtekinthették a közterületen szolgálatot teljesítő járőrök felszerelését és szolgálati járműveiket.

A rendőrség munkatársai többek között az alábbiakra hívták fel az érdeklődők figyelmét:

  • Ne hagyja egy pillanatra sem lezáratlanul a kerékpárját!
  • Használjon két minőségi zárat (U-lakat, colstock zár)!
  • Jól látható, forgalmas helyen, ahol van térfigyelő kamera ott annak látószögében zárja le a kerékpárt!
  • A tárolásra használt helyiséget megfelelő védelemmel lássa el! Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is.
  • Regisztráltassa a biciklijét a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést! https://bikesafe.hu

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!