Bűnmegelőzés Gordonnal

A Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója egy győri középiskolába látogatott el Gordon maci társaságában.

  

A prevenciós szakember 2017. december 14-én a győri Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola kollégiumában, a diákok körében népszerűsítette a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság újszerű, pályázati forrásból megvalósított „Mentsétek meg Gordont!” című bűnmegelőzési játékát.

Az iskolai és internetes zaklatás témakörére épülő foglalkozás során a tanulók saját tapasztalataik és kreativitásuk útján juthattak el a megoldáshoz. A játékos módszerrel az információk sokkal könnyebben maradnak meg a fiatalokban és személyes küldetésükké válik Gordon megmentése.

A diákok a játék alatt különböző, a bűncselekményekkel, a bűnmegelőzéssel és az áldozatvédelemmel kapcsolatos kérdésekre keresik meg a helyes megoldást. Az interaktív játék során Gordon, a kis mackó segít a gyerekeknek eligazodni az internet világában.

1

2

Az új bűnmegelőzési program a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg. 

A Győri Rendőrkapitányság az alábbi bűnmegelőzési tanácsokkal hívja fel a figyelmet a biztonságos és felelősségteljes internethasználatra:

  • Gondolja meg, hogy milyen képeket rak fel magáról vagy a családjáról a közösségi oldalakra!
  • Amit a világhálóra feltöltünk, az örökre ott marad!
  • Fontos annak tudatosítása, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról!
  • Amennyiben tudomására jut, hogy gyermekét, vagy családtagját bármilyen formában zaklatják az interneten keresztül, forduljon a rendőrséghez! 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!