Bűnmegelőzés Gordonnal

A Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója egy győri középiskolába látogatott el Gordon maci társaságában.

  

A prevenciós szakember 2017. december 14-én a győri Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola kollégiumában, a diákok körében népszerűsítette a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság újszerű, pályázati forrásból megvalósított „Mentsétek meg Gordont!” című bűnmegelőzési játékát.

Az iskolai és internetes zaklatás témakörére épülő foglalkozás során a tanulók saját tapasztalataik és kreativitásuk útján juthattak el a megoldáshoz. A játékos módszerrel az információk sokkal könnyebben maradnak meg a fiatalokban és személyes küldetésükké válik Gordon megmentése.

A diákok a játék alatt különböző, a bűncselekményekkel, a bűnmegelőzéssel és az áldozatvédelemmel kapcsolatos kérdésekre keresik meg a helyes megoldást. Az interaktív játék során Gordon, a kis mackó segít a gyerekeknek eligazodni az internet világában.

1

2

Az új bűnmegelőzési program a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg. 

A Győri Rendőrkapitányság az alábbi bűnmegelőzési tanácsokkal hívja fel a figyelmet a biztonságos és felelősségteljes internethasználatra:

  • Gondolja meg, hogy milyen képeket rak fel magáról vagy a családjáról a közösségi oldalakra!
  • Amit a világhálóra feltöltünk, az örökre ott marad!
  • Fontos annak tudatosítása, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról!
  • Amennyiben tudomására jut, hogy gyermekét, vagy családtagját bármilyen formában zaklatják az interneten keresztül, forduljon a rendőrséghez! 

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.24. 20:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 440 4
NO2 9 8
NOx 14 6
O3 67 37
NO 3 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!