Bűnmegelőzési programok több helyszínen

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a helyi rendőrkapitányságok prevenciós szakemberei a rendőrség „Police Coffee” és „Házhoz megyünk” programjainak keretében tájékoztatták a lakosságot a vagyon elleni bűncselekmények megelőzéseinek lehetőségeiről.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a rendőrség közös programsorozatának következő állomásain - 2019. április 17-én Téten, míg április 20-án Mosonmagyaróvár két helyszínén - beszélgettek bűnmegelőzési szakemberek a megjelent érdeklődőkkel egy csésze kávé mellett, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló témákról. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai Téten és Mosonmagyaróváron, egy-egy frekventált üzlet parkolójában várták a lakosokat. A vásárlókat a Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbusza mellett kialakított standnál szólították meg és kezdeményeztek velük párbeszédet, elsősorban vagyonvédelmi lehetőségekről.

Mosonmagyaróváron emellett még egy helyszínen, a helyi piacon is találkozhattak a helyiek a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal és a rendőrség szakembereivel. Itt a „Házhoz megyünk” program keretében a vagyonvédelmi tanácsadás mellett a kerékpárjukat is regisztráltathatták a lakosok az országos adatbázisba. A sok érdeklődőt vonzó rendezvényeken a szakemberek a trükkös lopásokra, a lakásbetörésekre és az idősek sérelmére elkövetett csalások megelőzésének lehetőségeire is figyelmeztették a megjelenteket.

A helyszínen többek között az alábbi tanácsok megfogadását javasolták az előadók:

  • Pénztárcáját, bankkártyáját, iratait ruházata belső zsebeiben, mások által nehezen hozzáférhető helyen tartsa!
  • Vásárláskor ne tegye tárcáját a bevásárlókocsiba, kosárba, jól látható helyre, mert ezzel növeli a tolvajok esélyeit!
  • Otthonában az ajtókat minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik a lakásból, akár csak a kertbe, az udvarra, vagy a szomszédba! 
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonába, kérje el az igazolványát, hívja át a szomszédot, szükség esetén kérjen segítséget!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt Öntől!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!