Banner

Hírek

M-értékünk az egészségünk - az egészséget támogató kiskert

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.17 19:22

M-ÉRTÉKÜNK az EGÉSZSÉGÜNK
Az egészséget támogató kiskert

PlakátDr. Bazsika Erzsébet – megelőző orvostan és népegészségtan szakértő Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Időpont: 2019. augusztus 26. (hétfő) 16.30 óra
Helyszín: Gönyűi Idősek Klubja (Bem J. u. 23.)

Egészségünket életmódunk jelentősen befolyásolja. Óriási lehetőség van azok kezében, akik saját maguk is egy tudatosabb, egészséget támogató termesztéssel hozzá tudnak járulni egészségük és környezetük védelméhez. Az előadás során az egészséget támogató szemléletet és gyakorlatot tekintjük át, részletesen megbeszéljük, hogy megtermelt növényeinkkel hogyan tudunk hozzájárulni a betegségek megelőzéséhez, egyensúlyban tartásukhoz és a káros hatások csökkentéséhez.

A szemléletformáló előadással nagyobb tudatosságra, a jó gyakorlatok megerősítésére, a lehetséges változtatásokra szeretnénk ösztönözni.

Az előadás ingyenes, de előzetes jelentkezést kérünk a 06-20-377-9987 telefonszámon!

Tovább

Lakossági egyeztető fórum

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.15 11:38

Gönyű Község Önkormányzata tisztelettel hívja és várja Önt a Gönyű, településfejlesztési koncepció és településrendezési eszközök átfogó felülvizsgálata – Rp.I.241-10 munkaszámú előzetes tájékoztatási dokumentáció véleményezésének lakossági egyeztető fórumára.

MeghívóA fórum során bemutatásra kerül a településfejlesztési témájú lakossági kérdőív kiértékelése, valamint Ön is felteheti kérdéseit a település fejlesztésével, terveivel, a helyi szabályozásokkal kapcsolatban a település vezetőinek, illetve a dokumentációkat készítő tervezőiroda munkatársainak.

A fórum helyszíne és időpontja:

Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme 9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.
2019. augusztus 28. (szerda) 17:30 óra

A dokumentáció megtekinthető Gönyű község honlapján (https://www.gonyu.hu/gonyu-telepulesrendezesi-terv), továbbá a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben.

Szíves véleményeiket a lakossági fórumot követő 8. nap 16:00 óráig várjuk személyesen a Polgármesteri Hivatalban, levélben a 9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93. címen vagy elektronikus levélben a jegyzo###kukac###gonyu.hu e-mail címen

Major Gábor
polgármester

Tovább

Szúnyoggyérítés

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.14 11:50

Idén a 18. héten kezdődött el az országos szúnyoggyérítési program.

A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja, a szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, amely a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

(Részletes tájékoztató a "tovább" gombra kattintva olvasható!)

Tovább

Tájékoztató a kéményseprő-ipari szolgáltatással kapcsolatos tudnivalókról

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.14 10:17

Az elmúlt három évben több változás zajlott a kéményseprőiparban, mint az ezt megelőző ötvenben. Immár harmadik éve vannak életben a most hatályos szabályozók, melyekkel kapcsolatban az alábbi tudnivalókra kell kiemelt figyelmet fordítani az élet- és vagyonbiztonságunk megóvása érdekében:

I. A kéményseprést igénybe vevők csoportosítása

TájékoztatóA kéményseprés szempontjából az ügyfeleket két nagy csoportba lehet sorolni: a családi házban és a társasházban élőkre. Mindkét csoport tovább osztható két másikra: ahol nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet és ahol van.

Vegyük sorra, mi a dolga az embernek, attól függően, hogy melyik kategóriába tartozik.

II. A családi házakra vonatkozó szabályok és a munka megrendelése

Amennyiben családi házban él és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprés önkéntes és ingyenes. A kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal. Noha már nem kötelező a vizsgálat, érdemes a szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezéseket évente, a gázüzeműeket kétévente megnézetni szakemberrel.

Aki az online ügyintézést választja, előre megadhat két-három, kéményellenőrzésre megfelelő napot – ebben az esetben a kéményseprők telefonon felveszik az ügyféllel a kapcsolatot és közösen megállapodnak az ellenőrzés pontos dátumáról és idejéről. Az alábbi linken lehet időpontot egyeztetni az ingyenes kéményellenőrzésre:

http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat

Akik a telefonos ügyintézést kedvelik, ők az előhívó nélkül, ingyenesen működő 1818-as számot hívják. Rövid adatvédelmi információk után válasszák a 9-es, 1-es majd ismét az 1-es gombokkal az Időpontfoglalás menüt, ahol a bejelentkező ügyintéző, a hívó adatainak felvételével elindítja a vizsgálati időpont egyeztetési folyamatát.

A katasztrófavédelem kéményseprői gyakran tájékoztató levelekkel járják végig a településeket. Ilyenkor lehetőség van az ellenőrzés azonnali elvégeztetésére is, de ennek igénybevétele ekkor sem kötelező.

Amennyiben családi háznál - ahol nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet - a kéményseprő hívatlanul jelenik meg, úgy nem vagyunk kötelesek őket beengedni a munka elvégzésére.
...

(A teljes tájékoztató a "tovább" gombra, vagy a képre kattintva olvasható...)

Tovább

Wuppermann - tájékoztató

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.15 09:06

Tisztelt Gönyűiek!

A Wuppermann Hungary Kft. telephelyén augusztus 11-én tűzeset történt, amellyel kapcsolatban a cég az alábbi tájékoztatást adta:

 

Tárgy: Tájékoztatás a tűzihorganyzó berendezés cink-magnézium tartályának tűzesetével kapcsolatban

LevélTisztelt Jegyző Úr!

Kérem, engedje meg, hogy röviden tájékoztassuk Önt a Wuppermann Hungary Kft. területén 2019. augusztus 11-én történt tűzesetével kapcsolatban.

A Wuppermann Hungary Kft. egy tűzihorganyzó berendezést üzemeltet a gönyűi telephelyén. 2019. augusztus 6-án 18:00 óra körül a berendezés cink-magnézium tartályának induktora meghibásodott úgy, hogy a benne lévő olvadék hőmérsékletét nem lehetett a kívánt szinten tartani. Még ezen a napon a berendezés gyártóját értesítettük a problémáról, akik szakértő cégeket bíztak meg a hiba elhárításával.

Ahhoz, hogy a tartályt ki lehessen üríteni, a benne lévő olvadékot kb. 400 °C fokon kellett tartani. Az induktor meghibásodása miatt ez csak mobil gázégők segítségével volt lehetséges.

Miután a gyártó cég szakemberei 2019. augusztus 10-én, szombaton egy további gázégőt helyeztek üzembe, augusztus 11-én 10:38 körül a kád tartalmának felülete erős füstképződés mellett kigyulladt. A füstképződés aktiválta a tűzjelző berendezéseinket melyek rögtön riasztást adtak le a tűzoltóságon. A gázégők használatának teljes időtartama alatt 2-3 munkatárs volt megbízva a terület felügyeletével. A tűz és az ezzel járó füstképződés ennek a felügyeletnek köszönhetően rögtön megfékezésre került.

Az eset során személyi sérülés nem történt!

2019. augusztus 12-én 11 és 12 óra között a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Hivatásos Tűzoltó parancsnoksága és velük egy időben az Iparbiztonság kollégája a gönyűi telephelyen egy átfogó, előre be nem jelentett tűzvédelmi és iparbiztonsági ellenőrzést tartott, melyet egy helyszíni bejárás követett.

Ennek keretében a szóban forgó tűzeset is kivizsgálásra került. A hatóság szabály elleni vétséget nem állapított meg, sokkal inkább az igazolódott, hogy a Wuppermann Hungary Kft. mindennemű munka- és tűzbiztonsági előírásnak eleget tett. A vizsgálatról a hivatalos jegyzőkönyvek még nem állnak rendelkezésünkre, kérésükre ezeket később be tudjuk mutatni.

A káresemény bekövetkezte mégis arra ösztönöz minket, hogy a belső folyamatainkat átvizsgáljuk, intézkedéseket vezessünk be annak érdekében, hogy a jövőben ilyen, vagy hasonló eset ne történhessen!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére.

Ferenc Jakab
ügyvezető

Michael Loranth
üzemvezető

 

Tovább

Meghívó - rendkívüli, nyilvános testületi ülés; 2019. VIII. 22.

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.12 14:55

Gönyű Község Polgármesterétől

MEGHÍVÓ

MeghívóGönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános testületi ülését 2019. augusztus 22-én (csütörtök) 16.00 órára összehívom, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.)

Napirendi javaslat:

1. Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztása
Előadó: dr. Szigethy Balázs jegyző

2. Döntés a Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény vezetői álláshelyére érkezett pályázatokról
Előadó: Major Gábor polgármester

3. Döntés az Interreg Kisprojekt Alap programra benyújtott pályázatról
Előadó: Major Gábor polgármester

4. Döntés önkormányzati szabályzatok jóváhagyásáról
Előadó: dr. Szigethy Balázs jegyző

Kérem, hogy az ülésen részt venni szíveskedjen!

Gönyű, 2019. augusztus 9.

Tisztelettel:

Major Gábor
polgármester

Tovább

Pályázati felhívás - Uniper (2019)

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.09 12:36

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az UNIPER 2019. évi pénzügyi támogatásának elnyerésére

A gönyűi Uniper Szponzorációs Bizottság tájékoztatja Gönyű község lakosságát, hogy az Uniper Hungary Energetikai Kft. a társadalmi felelősségvállalás szellemében, pályázatok útján, ez évben ismét pénzügyi támogatást nyújt községünknek, amelyet a társadalmi fejlődést szolgáló kezdeményezések megvalósítására kell fordítani. Az Uniper Hungary Energetikai Kft. nem támogatja a jogszabályilag a gönyűi önkormányzati hatáskörbe tartozó feladatok megvalósítását szolgáló pályázatokat.

Pályázati feltételek:

 1. Pályázhat minden jogi személyiségű szervezet, amely adószámmal és bankszámlaszámmal rendelkezik.
 2. A benyújtott pályázati céloknak a Gönyű község közigazgatási területén élők ügyeihez, megoldandó problémáihoz kell kapcsolódniuk.
 3. Az egyes benyújtott pályázatokban igényelt bruttó összegnek meg kell haladnia a 100 000 Ft-ot.

A Szponzorációs Bizottság kiemelten támogatja mindazokat a pályázatokat, amelyek:

 1. További pénznyerési lehetőségre (pl. más helyre benyújtandó pályázat önrészéhez) kívánnak felhasználni.
 2. Megkezdett beruházások folytatását segítik elő.
 3. Nagyobb társadalmi bázist érintenek.
 4. Önerőt tartalmaznak.
 5. Azon szervezeteknek a pályázatait, akik ha már előzőleg nyertek el támogatást, határidőre eleget tettek elszámolási kötelezettségüknek.
 6. Azon szervezeteknek a pályázatait, akik aktívan részt vettek, részt vesznek községünk társadalmi és gazdasági életében. Társadalmi munkát végeznek, folyamatosan tesznek valamit közösségünk érdekében.
 7. Azokat a pályázatokat, amelyeket több szervezet, jogi személy együttesen nyújt be, közös célok elérése érdekében, elősegítve ezzel közösségünk társadalmi összefogását.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. augusztus 15.

A pályázatokkal kapcsolatos követelmények:

 1. A pályázatokat PÁLYÁZATI ADATLAP -on kell benyújtani.
 2. Az adatlapokat kitöltve, két példányban, határidőre kell leadni.
 3. Kézzel írt adatlap nem elfogadható!
 4. A pályázatoknak feltétlenül tartalmazniuk kell részletes költségvetést és árajánlatokat, a legjobb, ha több helyről, valamint, hogy a pályázati cél hány embert érint.
 5. A nyertes pályázók kötelesek a felhasznált pénzösszegről elszámolást készíteni.

Pályázati adatlapot az Önkormányzattól, vagy bármelyik Bizottsági tagtól lehet kérni, illetve a soros bizottsági elnöktől, aki elektronikusan feldolgozható verziót tud e-mailben szolgáltatni. A kitöltött adatlapok a Bizottság soros elnökének nyújthatók be.

Elszámolási kötelezettség:

A nyertes pályázókkal az Uniper Hungary Energetikai Kft. szerződést köt és a szerződés értelmében kötelesek elszámolni is felé a felhasznált pénzösszeggel.

1.) A nyertes pályázók a pályázati célok megvalósulását követően 30 napon belül, de legkésőbb 2019. december 15-ig kötelesek az elszámolást elkészíteni.

2.) Az elszámolást PÁLYÁZATI BESZÁMOLÓ-n kell benyújtani.

3.) Az elszámolást írásban, két példányban, számla másolatokkal és lehetőleg fotókkal illusztrálva kell elkészíteni.

4.) Kézzel írt elszámolás nem elfogadható!

Pályázati Beszámoló nyomtatványt az Önkormányzattól, vagy bármelyik Bizottsági tagtól lehet kérni, illetve a soros bizottsági elnöktől, aki elektronikusan feldolgozható verziót tud e-mailben szolgáltatni. Az elkészített elszámolások a Bizottság soros elnökének nyújthatók be.

A bizottság 2019. évi tagjai:

Dr. Csanaki Vida
Dr. Nagy Gergely
Fehér Elemér
Major Gábor
Steingartné Bódis Anna,
Szenttamásiné Horváth Jolán
Lencse Lászlóné
Ott-Szegő Henrietta
Sebestyén László, a Bizottság soros elnöke

A Bizottság sok sikert kíván Önöknek a munkájukhoz és várjuk pályázataikat.

Letölthető dokumentumok:

pályázati felhívás pályázati adatlap pályázati beszámoló

Gönyű, 2019. június 25.

Sebestyén László
a Bizottság soros elnöke

Tovább

Tájékoztatás - szombaton nem lesz ügyfélfogadás

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.09 12:11

Tisztelt Ügyfeleink!

2019. augusztus 10-én, szombaton hivatalunkban nem lesz ügyfélfogadás, ezt követően viszont a megszokott ügyfélfogadási rend szerint érhetik el ügyintézőinket!

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 8:00-12:00; 13:00-16:00

Kedd: 13:00-16:00

Szerda: nincs ügyfélfogadás

Csütörtök: 8:00-12:00

Péntek: 8:00-12:00

Pénztári órák:

Hétfő: 8:00-10:00

Kedd: 13:00-15:00

Szerda: Zárva

Csütörtök: 10:00-12:00

Péntek: Zárva

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontjai

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.02 08:54

PlakátForduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a hátrányos megkülönböztetéssel okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

Keresse fel dr. Erdélyi Edina Győr-Moson-Sopron megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:

06 70/363-8868, edina.erdelyi###kukac###egyenlobanasmod.hu

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal
9022 Győr, Türr István u. 1. Tel.: 06-96-795-911
2019. augusztus hó 1., 9.00-13.00
2019. augusztus hó 5., 9.00-13.00
2019. augusztus hó 12., 9.30-13.30

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Csornai Támogató Szolgálat

9300 Csorna, Szent István tér 25. Tel.: 06-96-260-480
2019. augusztus hó 7., 10.00-14.00

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
9023 Győr, Szigethy A. u. 109. Tel.: 06-96-417-246
2019. augusztus hó 14., 9.30-13.30

 

Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet!

Egyenlő Bánásmód Hatóság – 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/B – 0680203939
www.egyenlobanasmod.huebh###kukac###egyenlobanasmod.hu

 

Tovább

Iskolakezdési támogatás (2019/2020. tanév)

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.02 08:13

TÁJÉKOZTATÁS

Iskolakezdési támogatás – 2019

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2018. (XI. 26.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi és ifjúsági ellátásokról

 

Tájékoztatás8. § (1) Az önkormányzat – éves költségvetésének függvényében – iskolakezdési támogatást nyújt annak a kérelmezőnek, akinek gyermeke – beleértve a gyámot és a nevelőszülőt – általános iskolai vagy középiskolai tanulmányokat folytat nappali tagozaton.

(2) Az iskolakezdési támogatás esetében feltétel, hogy a kérelmező és a tanuló legalább két éve Gönyű község közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen és életvitelszerűen Gönyű községben tartózkodjon.

(3) A bejelentett lakóhely alóli felmentés megadására a polgármester jogosult, amennyiben a rendeletben meghatározott időtartamot elérő életvitelszerű gönyűi lakhatás egyéb módon igazolható.

(4) Az iskolalátogatási jogosultság az oktatási intézmény által az adott tanévre kiadott iskolalátogatási igazolás benyújtásával igazolható.

(5) Az iskolakezdési támogatás iránti kérelem minden év augusztus 1. napjától november 30. napjáig nyújtható be, addig a tanévig, amelyben a gyermek a 19. életévét betölti.

(6) Nem nyújtható iskolakezdési támogatás annak a kérelmezőnek

a) aki, vagy akinek gyermeke az e rendelet szerinti felsőoktatásban résztvevő hallgatók támogatásában részesül;

b) akinek gyermeke az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vesz.

(7) Az iskolakezdési támogatás keretösszegét az önkormányzat mindenkor hatályos költségvetési rendelete határozza meg.

A kérelmeket a polgármesteri hivatalban lehet benyújtani ügyfélfogadási időben, a szükséges mellékletek bemutatásával. A kérelmek letölthetők a honlapról, illetve megtalálhatók a hivatalban, helyi boltokban.

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje:

Hétfő 800-1200 és 1300-1600
Kedd 1300-1600
Csütörtök 800-1200
Péntek 800-1200

A helyi általános iskola tanulóinak iskolalátogatási igazolását a polgármesteri hivatal az előző évekhez hasonlóan, augusztus 1-jéig az iskolától megkéri.

 

Tovább

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

Hasznos információk

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Tisztelt Látogatóink!

A Duna-parti "2. webkamera" a területen zajló felújítási munkák miatt ideiglenesen nem üzemel, a munkálatok befejezéséig türelmüket kérjük! Bővebb információk a fejlesztésekről: Dunamenti természet ízei projekt | Kisalfold.hu

Rendőrségi hírek

Plakát

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2019.08.24. 06:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 418 4
NO2 13 13
NOx 21 10
O3 26 14
NO 5 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!