Csapadékvíz-elvezetés felmérése - felhívás

Tisztelt Gönyűiek!


Településünkön ritkán alakul ki olyan időjárási helyzet, amikor villámárvíz veszélyeztetné az értékeinket, a lehullott csapadék a talaj kedvező vízelnyelő képességének köszönhetően általában gond nélkül elszikkad.
Augusztus 17-én tartósan, nagyobbrészt felhőszakadás intenzitású eső hullott Gönyűn, a hirtelen lezúduló csapadékot a meglévő árokrendszer sok helyen nem tudta befogadni, az utakat, udvarokat elárasztva a házak pincéjébe is betört az esővíz.

Az éghajlatváltozást vizsgáló kutatások alapján a jövőben egyre többször számíthatunk majd szélsőséges időjárási jelenségekre, gyakrabban alakulhat ki például heves zivatar, károkozó szél, felhőszakadás intenzitású csapadék. A felhőszakadásokat követő károk megelőzéséhez szükségessé válik a településünk vízelvezető és szikkasztóárok-rendszerének felmérése, a problémás helyszínek megtalálása, majd ezt követően a felderített hibák kijavítása.

Kérjük Önöket, hogy a muszaki###kukac###gonyu.hu címre küldött elektronikus levélben, a +3620/381-65-58 telefonszámon, vagy ügyfélfogadási időben tett bejelentéssel november 6-áig jelezzék felénk, hogy településünkön hol tapasztaltak rendszeresen, illetve a legutóbbi felhőszakadás során problémákat a csapadékvíz-elvezetéssel!

Kérjük, hogy bejelentésükben adják meg az érintett ingatlanok házszámait, és lehetőség szerint fényképeket is csatoljanak a helyszínekről, mert ezek az információk sokat segíthetnek a hibák felmérésében és megszüntetésében!
A bejelentéseket követően az önkormányzat által felkért szakember felkeresi a megadott helyszíneket, és a felmérést követően megoldási javaslatot dolgoz ki az önkormányzat számára.

 

Köszönettel:

Major Gábor
polgármester

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!