Díjkitűzés: győri postahivatal elleni rablás

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 500.000,- forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Győrben elkövetett postahivatal elleni rablás kapcsán.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást 08000/11/2018. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen. A nyomozás jelenlegi adatai alapján ismeretlen férfi 2018. január 19-én 11 óra 20 perckor fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolta a győri 6. számú postahivatalt. Az alkalmazottat megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel. A dolgozó a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzt átadta, amivel az elkövető elmenekült a helyszínről.

Az elkövető személyleírása:

A férfi 30-40 év közötti, 175-180 centiméter magas, átlagos testalkatú, akcentus nélkül beszél magyarul. A bűncselekmény elkövetésekor fekete, kapucnis felsőt, kék farmernadrágot, sportcipőt és baseball sapkát viselt, arcát egy sötét sállal takarta el. Az adatgyűjtés alapján hagyományos kerékpárral közlekedett és a bűncselekményt megelőzően percekig várakozott a posta melletti iskola kerítésénél.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 (azaz ötszázezer) forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során a hatóság rendelkezésére bocsátja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett. A díjkitűzés annak nyilvános visszavonásáig érvényes.

 A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon (9024 Győr, Szent Imre u.2-4. szám), vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es számon, valamint hívható a 06-96/417-329-es ügyeleti telefonszám is.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!