Ebösszeírás - 2022

FELHÍVÁS

EbösszeírásAz állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján a Gönyűi Polgármesteri Hivatal ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel

Gönyű község közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában 2022. augusztus 1-től október 31-ig terjedő időszakban ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos / ebtartó kötelessége, ugyanakkor hivatalunk háztartásonként egy darab nyomtatvány kézbesítéséről gondoskodik. Több eb esetén ebenként külön bejelentőlapot kell kitölteni.

A korábbi ebösszeírás során már bejelentett ebeket ismételten be kell jelenteni!

A formanyomtatvány beszerezhető 2022. július 25-től október 31-ig folyamatosan a Gönyűi Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben, továbbá letölthető a település honlapjáról.

ügyfélfogadási idő:

hétfő: 800 – 1200 és 1300 – 1600
kedd: 1300 – 1600
szerda: nincs ügyfélfogadás
csütörtök: 800 – 1200
péntek: 800 – 1200

Az ebtulajdonosok, ebtartók a nyomtatványt kötelesek teljeskörűen kitölteni és az ebösszeírási időszak lejártáig, azaz legkésőbb 2022. október 31-ig a Gönyűi Polgármesteri Hivatalhoz az eredeti, aláírt példányt visszajuttatni. A bejelentőlapok leadásának elősegítése érdekében a közforgalmú helyeken további gyűjtődobozok kihelyezését tervezzük.

Felhívom figyelmüket, hogy az ebtulajdonos / ebtartó ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítését a Hivatal ellenőrizheti.

Felhívom továbbá a figyelmüket, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 150.000 Ft.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonosok és ebtartók az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Együttműködésüket köszönöm!

Letölthető dokumentumok:

Bejelentő adatlap letöltése (doc-formátum)

Teljes felhívás megtekintése/letöltése (pdf-formátum)

(Az űrlap elérhető a honlap Önkormányzat > Letölthető dokumentumok > Formanyomtatványok menüjében is, illetve az E-Önkormányzat Portálon is kitölthető (ügyindítás -> űrlap kereső -> "ebösszeíró adatlap" -> online kitöltés).

 

Gönyű, 2022. július 18.

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!