EDWARD-nap (IX. 19.)

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) 2018-ban is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy 2018. szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A TISPOL szándéka, hogy az EDWARD Napot megelőző időszakban valamennyi úthasználó - akár csak néhány percig is – gondolkodjon el azokról a kockázatokról, amelyekkel a közúti közlekedése során szembesül, továbbá gondolja át, hogy az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára és hogyan lehet ezeket csökkenteni. A szervezők úgy gondolják, hogy az EDWARD Nap jelentős mértékben hozzájárulhat a közúti balesetek, a tragédiák csökkentéséhez.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság célja, hogy ezen a napon a gyalogosok - mint védtelen közlekedők - biztonságára helyezi a hangsúlyt, elősegítve a TISPOL által kitűzött célok megvalósítását.

Ezúton felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy 2018. szeptember 19-én 8 óra és 20 óra között a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogátkelőhelyek közvetlen környezetében, a járművezetők, valamint a gyalogosok által elkövetett jogsértések megelőzése miatt célirányos ellenőrzést tartunk.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!