Egészségház napelem

Új napelemes rendszert kapott a Gönyűi Egészségház és Közösségi Épület

Kategória : Egészségház napelem módosítva: 2023.05.17 13:48

Új napelemes rendszert kapott a Gönyűi Egészségház és Közösségi Épület

 

Gönyű Község Önkormányzata az „Gönyűi Egészségház és Közösségi Épület napelemes korszerűsítése” című TOP_PLUSZ-2.1.1-21-GM1-2022-00005 kódszámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című és „TOP Plusz 2.1.1-21” kódszámú felhívás alapján valósította meg a projektet.

A fejlesztés során az Egészségház és Közösségi Ház tető szerkezetére 51 db 400 Wp-s napelem panel került felhelyezésre. A napelemes rendszer része egy 20 kWp-s inverter is. Így az éves villamos-energia fogyasztás a hálózatra csatlakozó napelemes rendszer használata következtében minimálisra csökken.

A projekt 8,48 CO2/t csökkenéssel járul hozzá az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

 

A megvalósítandó projekt helyszíne: Gönyűi Egészségház és Közösségi Épület, 9071 Gönyű, Kossuth Lajos utca 97., Hrsz: 635/4

A beruházás kivitelezője a SOLAR HERO Zrt volt.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg; a konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal. A beruházás 10 389 823 Ft támogatás összegből valósult meg.

A kivitelezés elérte a 100%-os készültséget. A projekt 2023. május 15-én lezárult.

Tovább

Sajtóközlemény - 2022. május 11.

Kategória : Egészségház napelem módosítva: 2022.05.14 10:26

Sajtóközlemény

A GÖNYŰI EGÉSZSÉGHÁZ ÉS KÖZÖSSÉGI ÉPÜLET NAPELEMES KORSZERŰSÍTÉSE A TOP_PLUSZ-2.1.1.-21-GM1-2022-00005 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN
ELNYERT TÁMOGATÁS: 11,66 MILLIÓ FT

2022. május 11.

SajtóközleményGönyű Község Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja az energiahatékonysági beruházások megvalósítását a településen. Ennek megfelelően célul tűztük ki, hogy a tulajdonában levő egészségház és közösségi épületet energiahatékonysági szempontból korszerűsíti, ezzel is csökkentve az üzemeltetés költségeit.

Az önkormányzat a Területfejlesztési Operatív Program PLUSZ Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívására 2022 januárjában pályázatot nyújtott be, melyet a 2022. március 28. napon kelt támogatási döntés szerint vissza nem térítendő támogatásban részesítettek. A program a megvalósításhoz Európai Regionális Alap és hazai központi költségvetési előirányzat 11,66 millió forintot biztosít, 100 %-os támogatási intenzitással, vissza nem térítendő támogatás formájában, így a terv megvalósulhat.

Az önkormányzat 2021 decemberben kérte fel a megalapozó dokumentum elkészítésére a projektben részt vevő energetikai auditort, aki helyszíni felmérést és szemlét követően tett javaslatot egy 20,50 kWp méretű napelemes rendszer telepítésére. A község vezetésének választása azért erre az épületre esett, mert egyrészt a jelenlegi fenntartási költsége energiagazdálkodás szempontjából kiugróan magas, másrészt az épület tetőfelülete ideális napelemes energiatermelésre. Az épületben helyet kapó Közösségi Színtér funkciójából adódóan kulturális feladatokat lát el, az év minden időszakában kínál programokat a faluban élők számára, így célcsoportjai közvetlenül találkoznak a hatékony és alternatív működéssel, illetve a szemléletformáló tevékenységgel. A beruházás környezeti hozadékairól a helyszínen szereznek információkat, benyomásokat.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A fejlesztés eredményeként az épület energetikai minőség szerinti besorolása BB- közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő lesz.

A beruházás megvalósításához a kivitelező kiválasztása folyamatban van. A projekt fizikai befejezése 2022. december 31.

A projektről bővebb információt a www.gonyu.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Radványi Katalin, pályázati referens
(palyazatok###kukac###gonyu.hu)

Tovább

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!