Egy héten belül a negyedik embercsempész rendőrkézen

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint hat illegális migránst akartak Magyarországon keresztül Ausztriába vinni.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján ellenőriztek két osztrák rendszámú személygépkocsit 2020. március 3-án 10 órakor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járművek egyikében, egy osztrák honosságú Mini Countryman típusú személyautóban egy osztrák állampolgárságú sofőr, és rajta kívül további hat férfi utazott. Az utasok valamennyien afgán állampolgárnak vallották magukat.

A másik megállított autót, egy szintén osztrák rendszámú BMW-t - amely a Mini előtt haladt, úgynevezett „előfutóként” - egy afgán származású sofőr vezette, rajta kívül ebben a gépkocsiban más nem tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrökkel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két sofőr elszámoltatása folyamatban van.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!