Egy nap 5 pozitív alkoholteszter

A Győr-Moson-Sopron megyében ellenőrzött járművezetők közül 24 óra alatt 5 sofőrrel szemben kellett intézkedni ittas járművezetés gyanúja miatt, közülük ketten balesetet is okoztak.

Győrben fogtak el a rendőrök 2019. október 26-án 14 óra 20 perckor egy 48 éves nőt, aki az egyik italboltból kifelé jövet elesett, majd beült Suzuki típusú autójába, ezután járművével elindulva – többször előre-hátra haladva – nekiütközött egy ott parkoló Audi típusú gépkocsinak. A járőrök vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították.

Ugyanezen a napon 18 óra 27 perckor egy balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre, ami Tét és Győrszemere között történt. A szemle során megállapítást nyert, hogy egy Opel típusú gépkocsi sofőrje közlekedése során későn észlelte az úton előtte haladó, kivilágítatlan Robix típusú kerti traktort, valamint a hozzá kapcsolt utánfutóból álló szerelvényt vezető 29 éves járművezetőt, ezért vészfékezése ellenére hátulról nekiütközött. A balesetben a traktort vezető férfi megsérült. A rendőrök mindkét sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami a traktoros esetében pozitív értéket mutatott, valamint az adatainak ellenőrzése során az is kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért őt elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően őrizetbe vették.

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!