Elkezdődött a Gönyűi Értéktár összeállítása

A képviselő-testület döntése értelmében megalakult a Gönyűi Értéktár Bizottság. A bizottság feladata, hogy összegyűjtse azokat a helyi értékeket, melyek összekötnek bennünket, melyekre büszkék lehetünk és emellett őrzik Gönyű hagyományait.

Ezek az értékek tartozhatnak az épített örökség témakörébe, lehetnek szellemi hagyományok, természeti értékek vagy éppen emberek. (Ilyen lehet például a temetői kápolna, a Duna-koszorúzás, az árvalányhajas mező vagy Kádár Péter író életútja.) A bizottság tagjai, Major Gábor, Écsiné Dobai Ágnes és Széphegyi Istvánné célja, hogy 2022-ben összeálljon a települési értéktár, mely természetesen később is bővíthető. Az értékeket kiadvány formájában is szeretnénk közkinccsé tenni, emellett persze igyekszünk majd más formában is feleleveníteni, bemutatni közös hagyományainkat.

Értéket nemcsak a tagok javasolhatnak, hanem a közösség is, ennek két módja lesz.

  • 2021. november 11-én 16.30 órakor a bizottság fórumot tart a Közösségi Térben (Kossuth L. u. 97.), ahova várjuk mindazokat, akik értéket szeretnének javasolni. Kérjük, hogy erre az alkalomra az értékkel kapcsolatos dokumentumokat, fényképeket, tárgyakat, ha vannak ilyenek, hozzák magukkal.
  • 2021. december 16-ig várjuk a jelöléseket (indoklással és alátámasztó dokumentumokkal, fotókkal, ha ez lehetséges) e-mailben, az info###kukac###gonyu.hu címen vagy a polgármesteri hivatalban Tóth-Lencse Andreánál személyes leadással.

A jelöléshez szükséges nyomtatvány letölthető innen, és személyesen is igényelhető a polgármesteri hivatalban.

Kérdéseikkel az info###kukac###gonyu.hu címen vagy a 0696 544 090/7-es telefonszámon fordulhatnak a bizottsághoz.

Kérjük, segítsenek nekünk abban, hogy minél színesebb és bővebb legyen a Gönyűi Értéktár!

 

Gönyűi Települési Értéktár Bizottság

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!