Ellenőrzések a kampány jegyében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály baleset-megelőzési célú ellenőrzéseket végzett a „Látni és látszani 2017” kampány jegyében.

A „Látni és látszani!” közlekedésbiztonsági kampány keretében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2017. október 24-én a megye területének több pontján ellenőrizték a sofőröket. Az ellenőrzések alkalmával tanácsokat adtak a közlekedőknek, hogy a megváltozott látási viszonyok során milyen járművezetői magatartást tanúsítsanak a biztonságos közlekedés érdekében. Hangsúlyozták, hogy csak olyan járművel vegyenek részt a közúti forgalomban, amely biztonságos közlekedésre alkalmas és megfelel az őszi-téli időjárási viszonyoknak. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a nyári gumiabroncsok cseréje indokolt 7 Celsius alatt. A rendőrök tájékoztatták a járművezetőket, hogy a kampányban részt vevő műszaki állomásokon ingyenes átvizsgálásra van lehetőség.

Nemcsak az időjárási, látási és útviszonyok változhatnak meg, illetve nem elég a járművek műszaki állapotának átvizsgálása, hiszen az ember érzékszervei is változhatnak. A szakemberek ezért felhívták a járművezetők figyelmét, hogy a látás ingyenes vizsgálatának ellenőrzésére is lehetőséget ad a programsorozat.

L&L

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!