Elmenekült otthonról

A soproni rendőrök nyolc gyermekkorút helyeztek biztonságba.

A Soproni Rendőrkapitányságon 2015. október 17-én 21 óra 20 perckor tett személyesen bejelentést egy 60 éves férfi, hogy 12 éves fia a délutáni órákban ismeretlen helyre távozott.

Az egyenruhások a várost átkutatták és fél órán belül a helyi buszpályaudvaron megtalálták a keresett fiút. A gyermekkorú sírva panaszolta rendőröknek, hogy édesapja folyamatosan fenyegeti őt és hét testvérét. A reggeli órákban vita alakult ki közöttük, ekkor az indulatos szülő fojtogatta és megütötte, ezért nem akart hazamenni. A járőrök észlelték a gyermek nyakán és lábán a felszíni hámsérüléseket, ezért kórházba szállították.

A rendőrök a család lakására vonultak és a mentőszolgálat munkatársaival együtt a további hét gyermeket a szükséges vizsgálatokra kórházba szállították.

A nyomozók a nyolc kiskorú ideiglenes hatályú elhelyezéséről határoztak és a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központba szállították.

A Soproni Rendőrkapitányság a 60 éves soproni lakos ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!