Előadás a biztonságpolitika és a bűnmegelőzés aktualitásairól Sopronban

A Soproni Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei meghívásának eleget téve tartott előadást diákok számára egy ismert biztonságpolitikai szakértő.

A soproni GYIK Rendezvényház adott otthont 2020. március 6-án Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő „A világpolitika változásai a 21. században – a rendőrség és a bűnmegelőzés újszerű feladatai” című előadásának.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek szervezésében - Dr. Farkas Ciprián polgármester fővédnöksége mellett - megrendezett eseményen, az előadó közel 550 soproni középiskolás figyelmét irányította rá olyan aktuális problémák, mint az illegális migráció, a koronavírus terjedése, a hatalmi törekvések összefüggéseire, mindennapi biztonságra gyakorolt hatásaira.

Az előadást követően a fiataloknak lehetősége nyílt, hogy a téma kapcsán felmerült kérdéseiket szabadon tegyék fel a biztonságpolitikai szakértőnek.

A szakemberek végül a következő tanácsokat adták a diákoknak:

Folyamatosan kövessék a világ eseményeit, az információkat mindig hiteles forrásból szerezzék be és mérlegeljék azokat, ne hagyják, hogy álhírek befolyásolják őket.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!