Előadások a nyugdíjasok biztonságáért

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa az elmúlt hetekben két győri nyugdíjasklub tagjait látogatta meg prevenciós előadással.

A Nyugdíjas Klubok Házában először az Életet az Éveknek Klubszövetség Belvárosi Nyugdíjas Klub tagjainak, majd a Rába Munkavállalók Szakszervezet Nyugdíjas Tagozatának tartott bűnmegelőzési előadást Bőhm Szilárd szakügyintéző.

A témakörök igen változatosak voltak. Szó esett a besurranásos lopások, a zsebtolvajlás, illetve a rablás megelőzésének módjairól és lehetőségeiről. A prevenciós szakember tájékoztatta a nyugdíjasokat a napjainkban gyakran előforduló internetes és unokázós csalásokról, illetve a megelőzéshez szükséges teendőkről.

1

Az előadás keretében a szakember a fokozott óvatosságra és a kellő gyanakvásra hívta fel a megjelentek figyelmét. Az idősek hasznos ismertetőt kaptak a 112-es segélyhívó szám használatáról is.

3

5

6

A bűnmegelőzési előadó az alábbi fontos tanácsokkal látta el a nyugdíjasklubok tagjait:

  • Kizárólag igazolt, ellenőrizhető kereskedelmi oldalról és eladótól vásároljanak!
  • Hirdetési vagy aukciós oldalon – különösen magánszeméllyel folytatott tranzakció esetén – mindig ellenőrizzék az eladó besorolását, illetve az előző vásárlóktól kapott értékelését.
  • Amennyiben egy termék, vagy szolgáltatás felkelti az Önök érdeklődését, úgy figyelmesen olvassák el az árucikkről adott tájékoztatást, valamint a forgalmazóra vonatkozó adatokat és ellenőrizzék azok valóságtartalmát.
  • A megvásárolt termékről minden esetben kérjenek számlát! Ez szükséges a vásárlói jogok érvényesítéséhez is.
  • Fontos, hogy lehetőség szerint a csomag tartalmának ellenőrzését követően tegyenek aláírásukkal olyan jognyilatkozatot, hogy „a terméket hiánytalanul és sérülésmentesen átvettem”.

A tartalmas előadásokat követően munkatársunk a bűnmegelőzés lehetőségeit és áldozattá válás megelőzésének módjait részletező figyelemfelhívó szórólapokat adott át a résztvevőknek.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!