Eltiltás hatálya alatt, feltehetően ittasan, valamint kábítószerrel a zsebében vezetett

A győri rendőrök elfogták a 30 éves járművezetőt, aki ellen kábítószer birtoklása, valamint ittas járművezetés vétsége miatt is eljárást indítottak. Utasát szintén gyanúsítottként hallgatták ki, mivel elismerte, hogy ő is fogyasztott kábítószert.

Győrben, a Puskás Tivadar úton ellenőrizték a rendőrök egy gépkocsi vezetőjét és utasát 2020. október 18-án a hajnali órákban. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a járművet vezető 30 éves T. Róbertet a Győri Törvényszék eltiltotta a vezetéstől, illetve a csomagjainak és ruházatának átvizsgálásakor – a nadrágja zsebéből – kábítószergyanús növényi származék került elő, amit a járőrök lefoglaltak.

A járművezetőnél felmerült az ittasság gyanúja, amit a légalkoholmérő megfújását követően az eszköz pozitív értéke is bizonyított, ezért őt elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították további mintavételre. Mivel utasa, a 25 éves P. Ákos a helyszínen elismerte, hogy kábítószert fogyasztott, őt is elfogták és előállították. A Győri Rendőrkapitányságon mindkettőjükkel szemben drogtesztet alkalmaztak, ami a sofőrnél és utasánál is pozitív lett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!