Embercsempész

Az 58 éves budapesti sofőr négy külföldi férfi jogellenes külföldre szállításához nyújtott segítséget. 

A Lébényi Autópálya járőrei 2015. április 6-án 16 óra 50 perckor az M1-es autópályán Börcs térségében figyeltek fel a Hegyeshalom irányába közlekedő magyar rendszámú Skoda Octavia gépkocsira. A járművet az autópályáról kivezették, a sofőrt és külföldi utasait a parkolóban ellenőrizték. Az autót egy 58 éves budapesti férfi vezette. A gépkocsiban utazó két szíriai és két iraki férfi a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, valamint a továbbutazás feltételeivel nem rendelkezett. A debreceni befogadó állomásról jöttek el, érvényes úti okmányok és vízum nélkül akartak Ausztriába utazni.

Az intézkedők a migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a jármű vezetőjét embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították.
Az 58 éves gépkocsivezető gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, négy utasát egy benzinkútnál vette fel gépkocsijába, hogy anyagi ellenszolgáltatásért Bécsbe szállítsa őket.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a fővárosi gépkocsivezető ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!