Embercsempész ellen indult büntetőeljárás

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök őrizetbe vettek egy török férfit, aki egy illegális migránst rejtett el a kamionjában.

Embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy török kamionsofőrrel szemben, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ellenőriztek 2019. szeptember 3-án 15 óra 40 perckor Rajkán. Az intézkedés során a török honosságú tehergépjármű vezetőfülkéjében, egy pokróc alatt elrejtőzve, egy illegális migráns találtak, aki magát szír állampolgárnak vallotta.

A kamion 56 éves sofőrjét és a szír férfit a helyszínen elfogták, majd a megyei rendőr-főkapitányságra előállították, és a további eljárás lefolytatására a rendőrhatóság részére átadták. A nyomozók a török férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

1

A migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért őt – meghallgatását követően - a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ügy vizsgálatát a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya folytatja.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!