Embercsempészek rendőrkézen

A hegyeshalmi határon akarták Ausztriába átszállítani a migránsokat, de elfogták őket a rendőrök.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály beosztottjai 2014. november 3-án 22 órakor két magyar forgalmi rendszámú személygépkocsit állítottak meg közúti ellenőrzés céljából az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőhely közelében. Az együtt közlekedő gépkocsik egyikét egy szlovák férfi vezette, gépkocsijában utasok nem voltak. A nyomában közlekedő jármű vezetője szintén egy szlovák állampolgárságú férfi volt, aki négy szír és egy palesztin állampolgárt szállított.

A gépkocsiban utasként tartózkodó külföldiek ellenőrzésükkor jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, továbbutazásukhoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek. A 42 éves és a 36 éves szlovák járművezető igazoltatását követően a rendőrök megállapították, hogy együttműködve akarták a külföldieket Ausztriába szállítani.

A migránsokat a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete, a két szlovák férfit embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!