Embercsempészeket fogtak el az M1-es autópályán

Három orosz férfi összesen 4 határsértő jogellenes külföldre szállításához nyújtott segítséget.

Az M1-es autópályán szolgálatot teljesítő járőrök a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen 2016. június 21-én 19 óra 40 perc körüli időben megállítottak ellenőrzésre egy Peugeot 307 típusú személygépkocsit Börcs térségében. Az autót K. V. K. 40 éves orosz állampolgár vezette. Négy szír utasa a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, valamint a továbbutazás feltételeivel nem rendelkezett.

A járőrök ugyanekkor ellenőriztek egy Mazda 323 típusú személygépkocsit is, ugyanezen a helyszínen. Az autót T. R. 41 éves orosz állampolgár vezette, a járműben utasként foglalt helyet M. M. 25 éves szintén orosz állampolgár. Az intézkedők megállapították, hogy a két férfi az embercsempészéshez nyújtott segítséget K. V. K orosz állampolgárnak.

A rendőrök a migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a három orosz állampolgárságú személyt embercsempészés bűntett gyanúja miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították, ahol a gyanúsítottakat kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!