Embercsempészekkel és migránsokkal szemben intézkedtek a rendőrök az M1-es autópályán

Az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán megállított járműben 26 migráns utazott, köztük nők és gyermekek is.

Négymegyés akció keretében a rendőrök az M1-es autópályán, a 73-as kilométerszelvény környezetében, 2020. szeptember 10-én 2 óra 40 perckor - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján - igazoltattak egy szlovák honosságú kistehergépkocsit, amelyet egy szlovák állampolgár vezetett. A gépkocsiban 10 férfi, 6 nő és 10 gyermek tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A kistehergépjármű előfutója volt egy szlovák honosságú személygépkocsi is, amelynek szlovák sofőrjével szemben szintén intézkedtek a rendőrök.

A migránsok személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőröket és a migránsokat a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Az egyenruhások a migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

1

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!