Értesítés - eboltás

Értesítjük az ebtartókat, hogy az ebek 2019. évi KÖTELEZŐ veszettség elleni védőoltásának ideje

szeptember 17. (kedd) és szeptember 20. (péntek)
mindkét napon 8-tól 9 óráig, illetve 16-tól 17 óráig

ÉrtesítésEbben az évben is érvényes az a szabály, hogy csak az egyedi chippel megjelölt ebek olthatók be. Minden 4 hónapnál idősebb eb chippel történő ellátása kötelező.

Az oltás helye: Gönyűi állatorvosi rendelő (Bajcsy-Zsilinszky u. 53.) 

A 81/2002. (IX. 4.) FVM rendelet 8. § (2) bekezdése előírja az ebek évenkénti veszettség elleni oltását és ezzel egyidejűleg a féreghajtó szerrel való kezelést is. 

Az oltás díja: ebenként 4.800 Ft, ez a díj tartalmazza a védőoltás, illetve a féreghajtó tabletta árát. Az ár egységes, független a kutya súlyától. A féregtelenítő tabletta és az oltás díját a helyszínen kell fizetni.

Elérhetőségek az oltással kapcsolatban:

Dr. Sik Sándor állatorvos, Tel.: +36209249241
Zádorvölgyi Gabriella asszisztens, Tel.: +36204680813 

Kérjük az ebek oltási könyvét szíveskedjenek magukkal hozni!

Elveszett oltási könyv pótlására a kutyát azonosító chip leolvasása után van lehetőség, de ebben az esetben a könyv kiadása adminisztrációs okokból nem minden esetben történik meg azonnal – néhány napos csúszás előfordulhat (az újonnan váltott oltási könyv ára 500 Ft).

Azonosító chippel nem rendelkező kutyák veszettség elleni oltása, csak a chip behelyezése után lehetséges – a chip beültetésére (az oltásra várakozók számától függően) a helyszínen is lesz lehetőség –, kérjük érdeklődjenek az állatorvosnál!

A fenti időpontokon túl a kutyatulajdonosok a kötelező veszettség elleni oltást az állatorvosi rendelőben (rendelési időben) is kérhetik, illetve kérésre háznál történő oltás is kivitelezhető. Ez utóbbi esetben az oltás díja 5.500 Ft/eb, a féreghajtó tabletta ára pedig 100 Ft a kutya súlyának megfelelően, 10 kg-os egységenként.

Az ebeket érintő mindenféle változást (vétel, eladás, elhullás) az ebtartó köteles bejelenteni az állatorvosnál és az önkormányzatnál.

Minden 3 hónapnál idősebb eb veszettség elleni oltása kötelező. Aki oltási kötelezettségének nem tesz eleget, szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható, melynek összege 150.000 Ft-ig terjedhet. 

Gönyű, 2019. szeptember 3.

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!