Európa Nap Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei bűn- és balesetmegelőzési tanácsadást tartottak a rendezvényre kilátogatóknak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és Bűnmegelőzési Osztálya is képviseltette magát a 2016. május 5-én Győrben megrendezett Európa Napon.

A rendőrök kötetlen beszélgetés keretében hívták fel a családok figyelmét a biztonságos közlekedésre, valamint bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgáltak a standokhoz látogató fiatalok és felnőttek részére. A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében a védőfelszerelések fontosságára figyelmeztették a jelenlévőket. A rendezvényen résztvevő ifjú korosztály örömmel ismerkedett a kiállított rendőrségi járművekkel és eszközökkel.

Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt az úgynevezett „részeg szemüveg” kipróbálására, valamint KRESZ feladatlapok kitöltésére. A fiatalabb korosztály a „KRESZ sarokban” logikai és ügyességi feladatok útján játékosan tanulhatta és sajátíthatta el a közlekedési szabályokat. A bűnmegelőzés tanácsok mellett a gyermekek megismerkedhedtek a rendőrség ujj- és tenyérnyomat előhívásának technikáival.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!