Lakossági tájékoztató - EuroVelo 6

EuroVelo 6 kerékpáros útvonal Gönyű-Komárom közötti szakasz

KépA beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából az STR Mély- és Magasépítő Kft. kivitelezésében valósul meg az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal Gönyű-Komárom közötti szakasza.

A projekt ismertetése:

A beruházás keretében részben önálló vonalvezetésű, részben pedig a meglévő földutak felhasználásával összesen 14 km hosszú kerékpárút épül Gönyű és Komárom között, csatlakozva a korábban megépült kerékpárúthoz.

  • A kivitelezés várhatóan 2021 júliusában indul és 2022 októberében fejeződik be.
  • A munka a humuszréteg eltávolításával kezdődik, nagy gondot fordítva az útvonal környezetében található élővilág minél kisebb mértékű zavarására.
  • A megfelelő földmű megépítése után zúzottkő alapra két réteg aszfalt kerül, kerti szegélyek közé építve.
  • A kerékpárút mellett 735 m hosszon kerékpáros csőkorlát épül.
  • A szakaszon két híd épül: a gönyűi szakaszon Gönyű Budapest felőli határában épül egy vasbeton híd 2x12,70 m támaszközzel, az ácsi szakaszon a Concó patak felett (közel a régi kavicsbányához) 12,6 m támaszközzel.
  • A beruházás részét képezi Gönyű község közvilágításának fejlesztése közel 300 m hosszban.
  • A szakaszon kétféle pályaszerkezet épül, attól függően, hogy kerékpárút, vagy ún. kerékpárosbarát út épül. Az utóbbin személygépjárművek és kisebb méretű mezőgazdasági járművek, traktorok is közlekedhetnek.
  • Kerékpárút épül Gönyű község határától az 1. úttól való elválásig (Ács 4+816 km szelvényig), illetve a Concó patak feletti átvezetés környezetében (közel a régi kavicsbányához, ma ácsi motocross pálya), hozzávetőleg a teljes szakasz felében.


Kérjük szíves megértésüket és türelmüket a kivitelezés folyamán kialakuló kellemetlenségekért!
Türelmüket ezúton is köszönjük!

A projekttel kapcsolatos esetleges kérdéseiket, javaslataikat kérjük ezen tájékoztató megjelenésétől számított 15 napon belül küldjék meg részükre az alábbi elérhetőségek valamelyikére. A kérdések és az azokra adott válaszok összesítve kerülnek közzétételre a honlapokon (www.acsvaros.hu; www.gonyu.hu; https://nagyszentjanos.asp.lgov.hu) a tájékoztató közzétételétől számított 30 napon belül.

Kapcsolat:
STR Mély- és Magasépítő Kft.
Levelezési cím: 9022 Győr, Schwarzenberg u. 8/b.
E-mail: eurovelo6gyor###kukac###strabag.com
www.strabag.hu

2021. július 8.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!