Fának ütközött

A Máriakálnokon balesetet okozó sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 1406-os számú úton Máriakálnok belterületén 2018. november 21-én 16 óra 15 perckor. Egy 45 éves férfi közlekedett a Rákóczi utca felől Mosonmagyaróvár irányába, amikor a jobbra ívelő úttestről letérve elvesztette irányítását járműve felett és a menetiránya szerinti bal oldali útpadkán keresztül hajtva egy fának ütközött. A baleset során az autó sofőrje és két utasa megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A rendőrök az autó vezetőjével szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. Az intézkedők a helyszínen megállapították azt is, hogy a jármű sofőrje érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, illetve az ő és egyik utasa biztonsági öve nem volt becsatolva.

A mosonmagyaróvári rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Szent István út és a József Attila utca kereszteződésében 2018. november 21-én 19 óra 10 perckor. Az ellenőrzések alkalmával a rendőrök alkoholtesztert is alkalmaztak a járművezetőkkel szemben. Az akció során egy 27 éves helyi sofőr esetében mutatott pozitív értéket az eszköz. A jármű vezetője az intézkedés alatt zavartan viselkedett, ezért a járőrök átvizsgálták ruházatát és a kabátjának zsebéből kábítószergyanús növényi származék és egy daráló került elő. Az intézkedők a sofőrt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben drogtesztet is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az eset körülményeit a mosonmagyaróvári rendőrök büntetőeljárások keretében vizsgálják.

Ugyanezen a napon a soproni és a győri járőrök is közlekedésrendészeti akciót tartottak. Az ellenőrzések alkalmával a rendőrök alkoholtesztert is alkalmaztak a járművezetőkkel szemben. A Győri és a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén összesen két sofőr esetében mutatott pozitív értéket az eszköz. Az intézkedők a sofőröket további mintavételre az illetékes rendőrkapitányságokra előállították.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!