Felgyújtotta a lopott gépkocsit

A mosonmagyaróvári rendőrök a tettes albérletében foglalták le az eltulajdonított pénz egy részét.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság beosztottjai beazonosították, a Békés megyei rendőrök pedig elfogták azt a férfit, aki egy mosonmagyaróvári lakásba jogtalanul behatolt és onnan egy gépjárművet tulajdonított el, melyet később megpróbált felgyújtani.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2015. január 11-én 6 óra körüli időben egy mosonmagyaróvári nyitott családi házba bement, kutatást végzett és onnan készpénzt valamint egy személygépkocsi indítókulcsát tulajdonította el. Az elkövető a ház előtt parkoló gépkocsit elindította, majd 250 méter megtétele után azzal az árokba csúszott. A baleset okozását követően a tettes, hogy a nyomokat eltüntesse az autó üzemanyagtankját akarta meggyújtani, majd az utastérben rakott tüzet, ezt követően elmenekült a helyszínről.

A jármű üzemanyagtankja nem robbant be, azonban az utastérben égési nyomok keletkeztek.
Az intézkedők részletes adatgyűjtése egy helyi lakáshoz vezetett. Az albérletben tartott házkutatáskor a nyomozók a lopott pénz egy részét lefoglalták.

A tettes időközben a várost elhagyta és vonattal lakcímére utazott. A rendőrök a fiatalembert a békéscsabai vasútállomáson elfogták és őrizetbe vették. A gyanúsított tettét ittasságával magyarázta.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 36 éves békéscsabai lakos ellen, lopás bűntett, jármű önkényes elvétele bűntett és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!