Felhívás - kóbor kutyák befogása

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 5. § (1) bekezdése értelmében az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.

Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998.(XII.31.) Korm. rendelet értelmében aki az állatok védelmére és kíméletére vonatkozó jogszabály rendelkezését megsérti, állatvédelmi bírságot köteles fizetni. A bírság összege kedvtelésből tartott állat természetes személy tulajdonosa esetén 15.000 Ft-tól 45.000 Ft-ig terjed.

Sok bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba, miszerint sokan a gyermekeiket nem merik kiengedni az utcára, mert féltik őket a sok esetben falkába verődött kóbor kutyáktól. Más esetben komoly vagyoni károkat okoztak a kiszökött kutyák a kertekben tartott jószágokban.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján az Önkormányzat úgy döntött, hogy lépéseket tesz a kóbor ebek befogására. A feladatot településünkön a Xantus János Állatkert gyepmesteri szolgálata végzi 2014. áprilisától. A szakemberek havi három alkalommal fognak megjelenni a településen és elszállítják a kóbor ebeket az állatkert győri telephelyére (Győr, Gyepszél u. 7., tel.: 96/323-459), ahol a tulajdonosnak meg kell térítenie a cégnek a kóbor eb beszállításával és ellátásával kapcsolatban felmerült kiadásait.

Tehát azt kérjük minden felelős állattartótól, hogy legyen jó gazda, gondoskodjon a kedvence szökésének megakadályozásáról, ez mindannyiunk közös érdeke!


Major Gábor
polgármester

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!