Felhívás turisztikai fejlesztési ötletek benyújtására

Gönyű is érintett az ókori Római Birodalom magyarországi, a Duna mentén, 417 km hosszan elhúzódó határszakaszának UNESCO világörökségi nevezésében. (A projektről és az azt vezető Magyar Limes Szövetségről itt talál további információt: www.ripapannonica.hu)

A Magyar Limes Szövetség az Országos Limes Kulturális Fejlesztési Koncepció Előterv elkészítése után, a tervezés folytatásaként 2016. júniusáig létrehoz egy szakértői anyagot, ami az egységesen megjelenített, Duna menti turizmus hatásait vizsgálja, feltárja az abban rejlő lehetőségeket, fejlesztési szükségleteket, valamint javaslatot tesz projektek generálására, kiemelt ún. zászlóshajó projektek beazonosítására. A tervezés eredményeként a helyi településgazdák számára pályázati tevékenységükhöz szükséges megalapozó koncepciót jön létre. A kidolgozott koncepció értékeli az egyes helyszínek turizmusának jelenlegi helyzetét (vonzerők, turisztikai infra- és szuprastruktúra helyzete, intézményi háttér, marketing), beazonosítja a fenntartható és piacképes turizmus fejlesztését célzó projektötleteket, valamint javaslatokat tesz további fejlesztési lehetőségekre és legalább egy ún. zászlóshajó projekt költségvetési terveit is elkészíti.

Ehhez a munkához a Magyar Limes Szövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős helyettes államtitkárságának támogatását is elnyerte. A finanszírozáshoz hozzájárulnak az érintett települések önkormányzatai, köztük a Gönyűi Önkormányzat is.

Amennyiben a Duna-mente elnyeri a Világörökség címet, a térség a figyelem középpontjába kerül. Ez turisztikai fellendüléshez vezet, nő az idelátogató turisták száma, az itt töltött idő és a költés. Szükség van az erre történő felkészülésre, olyan fejlesztésekre, amik eredményeként a szolgáltatók nemzetközi színvonalon képesek kiszolgálni a turistákat. A vállalkozók szempontjából ez a lehetőség új piacot jelenthet, a lakosság részére új munkahelyek megjelenését hozhatja. A fejlesztések finanszírozásához várhatóan pályázati források is rendelkezésre állnak majd.

A tervezési folyamat során, a szakértői kérdőív kitöltéséhez az Önkormányzat előzetesen felméri azokat a turisztikai kínálatfejlesztésre vonatkozó, megalapozott ötleteket, amiket továbbíthat a Magyar Limes Szövetség felé. Az ötletek vonatkozhatnak szálláshelykapacitás-bővítésre, a vendéglátás és helyi termékek fejlesztésére, szállítási és egyéb turisztikai szolgáltatások generálására.

Kérjük, hogy ötletét írásban küldje meg 2016. március 31-ig Tóth-Lencse Andrea részére a palyazatok###kukac###gonyu.hu e-mail címre az alábbi információk feltüntetésével:

1. Tervezett szolgáltatás vagy termék rövid bemutatása
2. Tervezett szolgáltatás vagy termék célja, célcsoportja
3. Benyújtó neve, telefonszáma, e-mail címe

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!