Fenyegetőzött, elfogták

A győri rendőrök zaklatás bűntett, közokirat-hamisítás bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 38 éves holland férfivel szemben.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. október 4-én 18 óra 40 perckor, miszerint Győrújbaráton egy külföldi férfi hónapok óta rendszeresen zaklatja és fenyegeti volt élettársát és annak családját. A zaklató jelenleg is a fenti címen fenyegetőzik azzal, hogy lelövi a nőt és tudomásuk szerint fegyver is van a birtokában.

Az intézkedő rendőrök a férfit a bejelentésben szereplő cím közelében elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, azonban fegyvert sem nála sem gépkocsijában nem találtak. Ruházatának átvizsgálásakor azonban a rendőrök egy nevére kiállított hamis magyar vezetői engedélyre bukkantak.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a győri nyomozók az elkövető őrizetbe vételéről határoztak, majd 2019. október 5-én lakóhelyén kutatást hajtottak végre. A kutatás eredményeként, egy engedély nélkül tartott lőfegyvert, vagy annak utánzatát, valamint nagyobb mennyiségű lőszert és néhány hüvelyt találtak a győrújbaráti ingatlanban.

A nyomozók a 38 éves férfit zaklatás bűntett, közokirat-hamisítás bűntett, valamint lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győri Rendőrkapitányság 2019. október 7-én előterjesztést tett a holland állampolgár letartóztatásának indítványozására.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!