Figyeljünk értékeinkre!

Tisztelt Gönyűiek!

Az elmúlt időszakban településünkön több utcából is betörési kísérletekről érkeztek jelzések, így kérjük, hogy a megszokottnál is jobban vigyázzanak az értékeikre és szomszédaikkal összefogva, kölcsönösen segítsék egymást ebben!
Ha idegen, gyanúsan viselkedő személyeket, terepszemléző autósokat látnak, jegyezzék fel a rendszámot, az autó típusát és színét, írják le a gyanús alakok megjelenését. Szükség esetén értesítsék az adatok megadásával a rendőrséget vagy a Gönyűi Polgárőr Egyesületet!

Érdemes a kiskapukat nappal is zárni, a házaló idegeneket ne engedjék be a telkükre, lakásukba!
A gyengébben védett, kevésbé szem előtt lévő és rosszul megvilágított helyeken próbálkoznak a betörők, ahol minimális kockázattal, rövid idő alatt értékekhez tudnak jutni - a lakóépületek mellett a melléképületek, garázsok biztonságára is érdemes figyelni, értékes eszközöket olyan helyiségekben ne tároljanak, amelyeket nem tudnak hatékonyan zárva tartani!

A betörések megelőzésében nemcsak a nagyobb figyelem, hanem a biztonságot fokozó eszközök is segítenek, egyszerűbb megoldások (jó állapotú nyílászárók, zárak/zárszerkezetek, mozgásérzékelő világítás) is növelhetik a biztonságot, de a praktikák nem minden esetben nyújtanak elég védelmet, gyakran nem kerülhetők el a költségesebb megoldások sem.


Gönyű Község Önkormányzata

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!