Fokozott óvatossággal a csúszós utakon

A szolgálatot ellátó rendőrök megyénkben két személyi sérüléssel és kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Győrben, a Királyszéki úton lévő gyorsétterem parkolójában – a parkoló irányából a Királyszéki út irányába – közlekedett Opel típusú gépkocsijával egy 40 éves győri férfi 2021. február 22-én 16 órakor. A jármű sebességét a sofőr vélhetően nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért az útról letért, majd a közelben található autókereskedés drótkerítését átszakítva a gépjárművel a telephelyen továbbsodródott, és a parkolóban álló két személygépkocsinak is nekiütközött.

1

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban mindhárom gépjármű és a kerítés rongálódott.

2

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Kérjük, fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Esős időszakban az útszakaszokon fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. A közlekedőknek számítaniuk kell arra is, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti azokat.
  • A manőverek – gyorsítás, lassítás, kanyarodás – óvatos végrehajtásával elkerülhető, hogy a gépkocsi megcsússzon az úttesten.
  • Vezetéskor fogják két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálása érdekében, és figyelmüket összpontosítsák folyamatosan az útra! 
  • Vezessenek lassúbb tempóban és tartsanak nagyobb követési távolságot, hiszen esős időben a féktávolság jelentősen megnő!
  • Előzéskor lassan, fokozatosan váltsanak forgalmi sávot, és számítsanak az eltérő tapadású felületek változására is!
  • Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!
  • Ónos esős, jeges úton való közlekedéskor tempomatot soha ne hagyják bekapcsolt állapotban, mert használatakor a gépjármű megcsúszás, stabilitásvesztés esetén is változatlan sebességgel halad tovább, ami ellehetetlenítheti a korrigálás lehetőségét!

...hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!