Folytatódik a határvadász toborzás a Győr-Moson-Sopron megyei településeken

A következő hetekben a megyében más-más helyszíneken, több rendezvényen toboroznak a rendőrök. Számos érdeklődő kér kollégáinktól információt a szerződéses határvadász képzéssel kapcsolatban.

Júliusban és augusztusban számos helyen várták, várják az érdeklődőket a toborzók. Jártak a rendőrök Kapuváron, Pannonhalmán, Sopronban, mennek Csornára és Mosonmagyaróvárra, továbbá Győrben különböző helyszíneken szinte minden nap folyik a toborzás.

1

Ezeken a programokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tájékoztatják a szerződéses határvadász képzés iránt érdeklődőket a jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásról, valamint a várható szolgálati feladatellátásról. A szakemberek elmondják, hogy a szerződéses határvadász-képzés gördülő rendszerben indul majd, a felvételi eljárást sikeresen teljesítő jelentkezők számára. A szolgálatra elhivatottságot érzők jelentkezhetnek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamint bármely rendőri szervnél, illetve folyamatosan informálódhatnak róla a rendőrség honlapján.

2

3

Egy-két fontos információ:

Ki a SZERZŐDÉSES HATÁRVADÁSZ?

Speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport, amely az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állományát erősíti meg.  A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri.

A jelentkező szerződéses határvadászként a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezred személyi állományába kerül, ahol feladatait a fent felsorolt megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségének illetékességi területén, tisztesi rendfokozattal látja el.

A szerződéses határvadász képzésre az alábbi feltételek teljesülésével vagy teljesítésével lehet jelentkezni:

 magyar állampolgárság,

  • jelentkezési életkor: 18-55 életév (még be nem töltött 55. életév),
  • büntetlen előélet,
  • cselekvőképesség,
  • legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány,
  • egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.

A szerződéses határvadász feladatai:

  • az államhatár őrzése,
  • felderítés,
  • az államhatár jogellenes átlépésének megszakítása,
  • az államhatár rendjét közvetlenül veszélyeztető konfliktushelyzet és a tömeges méretű migráció kezeléséhez szükséges intézkedések megtétele.

Milyen képzés szükséges a szerződéses határvadász szolgálati feladatainak végrehajtásához?

 A szerződéses határvadász képzés időtartama 160 óra. A képzés során megtanulják a kényszerítő eszközök alkalmazásával kapcsolatos elméleti ismereteket, valamint azok gyakorlati alkalmazását, továbbá az államhatár védelméhez kapcsolódó és a Schengeni határ-ellenőrzési kódexben foglalt rendelkezéseket is. A tananyag tartalmazza az írásbeli és gyakorlati vizsga teljesítéséhez szükséges ismereteket.

Hogyan lehet jelentkezni?

 A jelentkezést elektronikus úton a hatarvadasz###kukac###kr.police.hu elektronikus levelezési címre, postai úton a Készenléti Rendőrség elérhetőségeinek egyikére szükséges megküldeni, továbbá személyesen is leadható a rendőri szerveink bármelyikénél.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!