Gyalogost gázolt a zebrán

Kijelölt gyalogosátkelő-helyen ütöttek el egy férfit Győrben.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2019. január 30-án Győrben. Egy személyautó vezetője a Kardán utcában közlekedett, amikor a Dohány utcai kereszteződésnél lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó férfinak nem biztosított elsőbbséget. A gépjármű sofőrje az autó jobb elejével elsodorta a gyalogost, aki az ütközéstől elesett. Őt a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

1

1

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet a gyalogosokat érintő balesetek megelőzésére.

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi ajánlásokat:

  • Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét a körültekintő, előzékeny és szabálykövető közlekedésre.
  • A gyalogosok a járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! Vegyék figyelembe azt is, hogy a jeges, havas, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!
  • Ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
  • A gépjárművezetők legyenek óvatosabbak, mert a csúszós útburkolaton a gyalogosok és a kerékpárosok bizonytalanabbul közlekednek, jobban koncentrálnak a megcsúszás és az elesés elkerülésére, és ez akár el is terelheti, vagy megoszthatja a figyelmüket, s kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire, például a közeledő járművekre!
  • A gyalogosoknak is fontos, hogy saját testi épségük, biztonságuk érdekében láthatóak legyenek az utakon. Ezt hivatottak szolgálni a különféle fényvisszaverő eszközök a ruházaton, esetleg hátizsákon. Főként a gyalogátkelőhelyen történő áthaladásnál és az útpadkán történő gyaloglás alkalmával lehet nagy jelentőségük, mivel korlátozott látási viszonyok között messzebbről látható a fényvisszaverő ruházatot viselő gyalogos.
  • Amennyiben gyalogosként lakott területen kívül az út szélén közlekednek, korlátozott látási viszonyok mellett kötelező a láthatósági mellény viselése, amely előírás a kerékpárosokra is vonatkozik.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!