Gyerek a neten - hasznos információk szülőknek

Az internet és a hozzá kapcsolódó eszközök egyre szélesebb körben érhetők el, a temérdek hasznos funkció mellett a virtuális tereken negatív hatások is érik a felhasználókat, nemcsak a felnőtteket, hanem a gyermekeket is.

Gyerek a neten - weboldalA szülők számára szinte kiismerhetetlen a gyermekeik internetes aktivitása, a virtuális tér lehetőségei, a felhasználói szokások különbözősége nehezíti a szülő-gyerek közötti kommunikációt, így sajnos a káros hatások kiszűrése sem lehet elég hatékony.

A tudatos internethasználat elsajátításában, az információk megosztásában nyújthat segítséget a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által gondozott "Gyerek a neten" honlap a https://gyerekaneten.hu/ címen.

Az oldal bemutatja a digitális világ veszélyeit, tanácsokat ad, eszközöket javasol a családi internetbiztonság megteremtéséhez. Mindenkit arra biztatunk, hogy beszélgessenek a gyermekeikkel az interneten tapasztalható jelenségekről, próbálják meg felvértezni őket olyan tudással, amellyel biztosan fel tudják ismerni a rájuk és közösségükre leselkedő veszélyeket!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!