Gyerekek a net hálójában

Interaktív előadást tartottak szülőknek egy soproni iskolában, a téma a biztonságos internethasználat volt.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa tartott előadást a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola által szervezett Szülők Akadémiája elnevezésű rendezvényen 2019. május 10-én 17 órától.

A fő cél az volt, hogy a szülők betekintést nyerjenek a mai fiatalok internetezési szokásaiba, megismerjék a gyerekekre leselkedő veszélyeket a virtuális világban.  Legfőképpen pedig az, hogy tanácsokat kapjanak a szakembertől, hogy ők mit tehetnek azért, hogy megóvják gyermekeiket.

A tudatos internethasználat, az alapvető biztonsági szabályok betartása, az értő és segítő odafigyelés, tiltás helyett a példamutatás, ezek mind kiváló eszközök arra, hogy a gyerekek az internet hasznos és jó oldalát ismerjék meg, és azt biztonságosan használják.

Az előadást követően kötetlen beszélgetésre is sor került, amely keretében a bűnmegelőzési szakember válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Az előadáson elhangzott tanácsokat minden szülőnek érdemes betartania, hogy biztonságban tudhassa gyermekét a világhálón:

  • A szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek otthon internetezéssel.
  • Számos olyan program van, amely védelmet biztosít, és biztonságossá teszi a böngészést, ezekről érdemes tájékozódni és a gyermek által használt számítógépet ilyen jellegű védelemmel ellátni.
  • Hívják fel gyermekük figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon létrehozott profilokon a lehető legkevesebb információt adják meg magukról. Ne osszák meg személyes adataikat!
  • Mondják el nekik, hogy ne töltsenek fel magukról vagy ismerőseikről, barátaikról olyan képeket, amelyekkel méltatlan helyzetbe hozzák saját magukat, vagy ismerőseiket.
  • Minden nap szakítsanak időt a gyermekükkel történő beszélgetésre, közös időtöltésre.  Beszélgessenek a világhálón látottakról, hallottakról. A bizalmas szülő-gyermek kapcsolat a legjobb és legfontosabb, amit gyermekük biztonsága érdekében tehetnek.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!