Gyerekek a net hálójában

A kónyi iskolában adott tájékoztatót a soproni bűnmegelőzési szakember pedagógusok, szülők részére.

A Soproni Rendőrkapitányság prevenciós munkatársa tartott előadást a rendezvényen megjelent pedagógusok, szülők részére a Deák Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2019. október 18-án.

1

A tájékoztatás célja a szülők figyelmének ráirányítása arra, hogy mennyire fontos ismerniük a fiatalok internetes böngészéseit, illetve milyen biztonsági szabályok alkalmazásával érhetik el, hogy a nem megfelelő tartalommal bíró oldalakat gyermekük ne látogassa. A prevenciós szakember hangsúlyozta a megelőzés kiemelt szerepét, a gyerekekkel történő őszinte kommunikációt e téren is, valamint az ellenőrzés fontosságát.

2

A rendőrség munkatársa a megjelent pedagógusok, illetve szülők részre az alábbi tanácsokat adta:

  • A szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek otthon internetezéssel.
  • Számos olyan program van, amely védelmet biztosít, és biztonságossá teszi a böngészést, ezekről érdemes tájékozódni és a gyermek által használt számítógépet ilyen jellegű védelemmel ellátni.
  • Hívják fel gyermekük figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon létrehozott profilokon a lehető legkevesebb információt adják meg magukról. Ne osszák meg személyes adataikat.
  • Mondják el nekik, hogy ne töltsenek fel magukról vagy ismerőseikről, barátaikról olyan képeket, amelyekkel méltatlan helyzetbe hozzák saját magukat, vagy ismerőseiket.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!