Gyereknap a prevenció jegyében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakemberei tartalmas programokkal várták az érdeklődőket 2019. május 26-án, Győrben.

A megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. május 26-án, Győrben, az Aranypart II-n megrendezett gyermeknapi rendezvényen vettek részt.

A prevenciós szakemberek a  jó és a rossz közötti különbségekről, a mindennapi élet szabályainak fontosságáról beszélgetettek a gyerekekkel, valamint arról is, hogy felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket, képesek legyenek azokra helyesen reagálni, valamint szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől. A rendezvényen az érdeklődők a biztonságos közlekedés témakörében KRESZ tesztet tölthettek, illetve a kisebbek a baleset-megelőzési kollégákkal történt beszélgetés közben prevenciós foglalkoztató lapokat színezhettek.

A kicsik és nagyok izgatottan fogadták kifestőket, színezőket és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a tesztfeladatok megválaszolásába.

A gyermekek játékos formában tekinthettek be a rendőrség életébe, ujjlenyomatot készíthettek, beszélgethettek a rendőrökkel. A rendezvényekről senki nem ment haza üres kézzel, az érdeklődők bűn- és baleset-megelőzési ajándékokat is kaptak a hasznos tanácsok mellé.

A nyári hónapok közeledtével nagyon fontos, hogy a szülők felkészítsék a gyermekeket a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére, ezért a legfontosabb tudnivalók a következők:

  • Magabiztosan tudják szüleik nevét, telefonszámát, lakcímüket!
  • Tanítsák meg gyermekükkel a 112-es segélyhívószámot!
  • Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
  • Tanítsák meg gyermekükkel, hogy idegentől - még ha kedvesen ajándékot is kínál – ne fogadjanak el semmit!
  • A nyári hónapokban fokozottan ügyeljenek gyermekeik testi épségére a vízparton és nyaralóhelyeken!
  • A balesetek elkerülése miatt beszélgessenek gyermekeikkel a gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!