Óvodai és iskolai gyermekfelügyelet - friss információk

Tisztelt Szülők!

A mai napon megjelent kormányrendelet értelmében – az eddigi információkkal ellentétben – az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletet az intézményeknek meg kell szervezni. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat teszem közzé:

  • A bölcsődék zárásáról a péntek délután megjelent jogszabály nem rendelkezett, így a bölcsődék további intézkedésig nyitva tartanak, erről az intézményvezető az érintett szülőket értesítette.
  • Az óvodai és iskolai ügyelet csak külön kérelem alapján biztosítható, amely kérelem elektronikus úton (e-mailben) is benyújtható az érintett intézmény felé. Kérem, hogy ezzel kapcsolatban figyeljék és pontosan kövessék az intézményvezetők tájékoztatásait! Előzetesen benyújtott kérelem nélkül az ügyelet nem biztosítható.
  • Tekintettel arra, hogy a szinte percről percre történő változtatások komoly kihívás elé állítják az önkormányzatot és az étkeztetést ellátó vállalkozást is, felettébb fontos, hogy a gyermekétkeztetés megszervezése érdekében minden étkezéssel járó ügyeleti igényt az intézményeken kívül elektronikus másolatban szíveskedjenek a balogh.marianna###kukac###gonyu.hu e-mail címre is megküldeni!
  • A korábbi tájékoztatásunkkal összhangban az intézményi felügyelet és a gyermekétkeztetés nincs közvetlen kapcsolatban, tehát felügyelet kérhető étkeztetés nélkül is (itt főként az iskolára gondolok), valamint kérhető elviteles étkeztetés gyermekfelügyelet nélkül is. Erre való tekintettel az ügyeleti igény benyújtásakor mindenképpen külön meg kell jelölni az étkeztetés iránti igényt is!
  • Mind a gyermekfelügyeleti igény, mind pedig a gyermekétkeztetés iránti igény módosítható, tehát az elkövetkező hetek során is kérhető vagy lemondható, ám fokozottan kell figyelni az intézmények által előírt határidők pontos betartására.
  • A jogszabály is, ennélfogva magam is kifejezetten felhívom a figyelmet arra, hogy a gyermekfelügyelet kizárólag a legszükségesebb esetekben kérhető, amennyiben más megoldás nem áll rendelkezésre.

Ezúton is köszönöm szíves együttműködésüket.
Vigyázzanak egymásra és segítsék egymást!

Önökkel, Önökért dolgozunk.

Szigethy Balázs
jegyző

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!