Győr-Moson-Sopron megyei hírek

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel, valamint kilenc anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

A szolgálatot ellátó állomány összesen hét személyt fogott el, ebből három főt tetten értek bűncselekmény elkövetése közben, két személyt pedig köröztek a hatóságok. Öt előállítás történt, ebből két személyt bűncselekmény gyanúja miatt, két főt mintavétel céljából állítottak elő a rendőrök. Biztonsági intézkedés négy, míg őrizetbe vétel két esetben történt.

A mosonmagyaróvári rendőrök intézkedtek 2020. január 26-án 1 óra körül Rajka belterületén egy személyautó sofőrjével szemben. A 26 éves szlovák állampolgárságú férfinél az ellenőrzés során alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre az illetékes rendőrkapitányságra előállították.

A fenti eseten túl az egyenruhások 539 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, ebből további két esetben jelzett alkoholfogyasztást a járművezetőknél az alkoholteszter.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!