Győrben három járművezetőnél jelzett pozitív értéket az alkoholteszter

A rendőrök elfogták és további mintavételre előállították őket.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei 2020. október 17-én három olyan járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik feltehetően ittas állapotban vezettek. Egyiküket, egy 29 éves román férfit a délelőtti órákban a Nyár utcában, majd kora délután a Tárna utcában egy 49 éves bőnyi, illetve a Szabolcska utcában egy órával később egy 26 éves nyúli férfit igazoltattak a rendőrök. Mindegyiküknél pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, így őket a Győri Rendőrkapitányságra további mintavételre előállították.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!