Győrben is földbe került az „Élet fája”

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság már a megye második városában teljesítette a kihívást.

A megyei rendőr-főkapitányságunk csatlakozott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azon kezdeményezéséhez, amelyben - a közös gondolkodás és cselekvés, illetve a felzárkózási program jegyében - faültetésre invitálták az ország valamennyi települését.

A faültetés célja, a koronavírus elleni küzdelemre történő figyelemfelhívás. E küzdelemből a rendőrség, és a megyei rendőr-főkapitányság állománya is jelentős erőkkel vette ki a részét, ezért is volt fontos e kihíváshoz történő csatlakozás. Elsőként Sopron városában, 2021. december 8-án pedig Győrben ültették el, a település természeti adottságainak megfelelő fajtájú facsemetét. A győri „Élet fája”, egy virágos hársfa, amely szimbóluma lett az összefogásnak, az egymásra figyelésnek, és erősíti a különböző szervezetek, hatóságok együtt gondolkodását is.

A hársfát Benczik-Hrncsár Erika ezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese, Beke Péter alezredes a Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője, valamint az Győri Önkormányzat részéről megjelent Borsi Róbert képviselő és dr. Sík Sándor a környezetvédelmi bizottság elnöke ültették el végleges helyére, a Hermann Ottó utcai játszótér mellé.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!